Open Up!


Open Up?


De oplossingen vind je in jezelf. Ik help je ze te ontdekken!

Open Up!

Eigenlijk weten we allemaal wel dat het helpt om te praten, om te uiten. Als je dingen wegstopt, opkropt, probeert er niet aan te denken … je betaalt er uiteindelijk een prijs voor. De eerste stap naar een oplossing voor jouw situatie, is dat je open bent over wat er bij jou aan de hand is. Dan is het fijn dat iemand naar je luistert en met je mee denkt. Misschien ben je eigenlijk niet zo’n prater, maar heb je wel behoefte aan een goed gesprek. Dus luister ik naar je, zoeken we samen naar de manier waarop jij jouw verhaal helder kan krijgen. Als je me bijvoorbeeld in de intake vertelt dat je bang bent om je emoties te laten zien en alles onder controle wil houden, dan respecteer ik dat. Dan houd ik jouw tempo aan en zal ik eerst meer doorvragen wat je als doel ziet en hoe je je wil voelen. Dan komen de moeilijke dingen later wel.

Is vertellen niet zo jouw ding? Bij mij kan je ook op een andere manier ontdekken wat er bij jou van binnen speelt. Ik werk veel met beelden; een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Het gaat er niet eens om of je het beeld precies kan tekenen; zoals het bij jou vanbinnen is, dat is het beeld waarmee we werken. Daar horen gevoelens en gedachten bij.Vaak laat ik mensen kiezen hoe ze willen werken; kleien, tekenen, schilderen of werken met een ander creatief materiaal.

Er zijn jongeren die ik de opdracht geef een gedicht te schrijven, als dat past bij hun manier van uitdrukken. Ook werk ik in de binnenwereld; een soort wakker dromen. In je dromen kun je dingen verwerken zeggen ze wel eens. Alleen kan je in een droom niet sturen naar een positief einde (tenzij je lucide kunt dromen natuurlijk). Bij het werken in de binnenwereld gebruik je je fantasie en voorstellingsvermogen en help ik je om de grens naar het onbewuste over te steken. Daar kun je dingen zo bewerken dat je de gevoelens die dwars zitten verwerkt. Dit heeft als effect dat je je doelen eigenlijk als vanzelf bereikt.

Ook bij EMDR spelen plaatjes een rol. EMDR is een behandelinterventie voor mensen die nu nog last hebben als ze terug denken aan een beeld van een nare (traumatische) gebeurtenis. Bij EMDR vraag ik je om aan dit plaatje te denken, het voor je te zien, terwijl ik je afleid met vingerbewegingen of piepjes. Je kunt ook zelf meehelpen door op je schouders te tikken.

Veel clienten zeggen dat ze ontzettend veel leren over zichzelf. Dat geeft rust, helderheid en duidelijkheid & daarmee richting aan je leven.