Let's Talk?! Be Creative!


Let’s Talk?! Be Creative!


De oplossingen vind je in jezelf. Ik help je ze te ontdekken!

Let’s Talk?! Be Creative!

Ergens besluit je om een afspraak bij mij te maken …. En dan? Bij mij kun je dingen vertellen, maar we kunnen ook op een andere manier uitvinden wat er in jou speelt. Teken, klei, fotografeer, zing, spring, imagineer… doe wat voor jou nodig is om zicht te krijgen op wat er in je omgaat. Je gaat ontdekken wat precies je probleem is en daarmee ook wat je in jezelf wil veranderen. Daarnaast ga je zien wat je kwaliteiten zijn en hoe je die kan inzetten om je doel te bereiken. Ik luister ook naar wat je niet precies vertelt. Daardoor ontdek je meer over jezelf dan in een gewoon goed gesprek. Ik leer jou hoe je je jezelf kunt gaan verstaan.

Het onbewuste communiceert met beelden. Zoals in onze dromen. Voor onze hersenen zijn beelden in het echt net zo echt als fantasie. Wanneer je nadenkt over alles wat mis kan gaan, reageert je lichaam met het aanmaken van stresshormonen. Alsof het nu al aan de hand is! Zo kan je heel angstig zijn over iets wat misschien wel gaat gebeuren. Of wordt je nog weer boos over iemand die jou niet goed heeft behandeld. Zo sterk werken beelden door.

 

Een schilderij zegt soms meer dan 1000 woorden. Dus kun je bij mij met allerlei creatief materiaal in beeld brengen wat er bij jou vanbinnen speelt. En daar ook een oplossing vinden, verandering aanbrengen. Dat werkt dan weer in je bewuste acties door. Daarbij gebruik ik soms een lichte trance, om het contact met het onbewuste te helpen maken. Je ontdekt wat nare gevoelens je willen zeggen – er is altijd een goede, liefdevolle intentie. Gevoelens zijn gevoelens, ze willen je iets duidelijk maken. Zo geeft boosheid aan dat er een grens is bereikt, verdriet hoort bij verlies situaties en eenzaamheid bij afgescheiden voelen.

Het contact met de weggestopte gevoelens herstellen kan via beelden, maar ook in de ruimte. Gewoon met stoelen, schommelend of op de trampoline bijvoorbeeld of we gaan lekker even naar buiten.

Classes

Awards

Experienced Coaches

Attendees

Een goede, lieve therapeute, die er alles aan zal doen je te helpen. Een extra appje is nooit teveel gevraagd. Jeanette toont begrip voor je situatie en geeft het gevoel dat je jezelf mag zijn en gewaardeerd wordt voor wie je bent. Ik heb veel gehad aan de therapie waarbij ik EMDR kreeg, een wandeling…

L. 24 jaar – Integratieve Jongerentherapie

Hoi Jeanete, ik wilde je even updaten over hoe het met me gaat! Ik heb de medicatie voor ADHD afgebouwd en dit gaat nu super goed! Ik ben eindelijk gewend aan gevoelens voelen dat is ook oke. Als ik ze uit is dat niet altijd fijn, maar het kan ook een hele opluchting zijn. Ik…

R. 19 jaar | integratieve jongerentherapie

Het is alweer een tijd geleden dat we met L. bij jou zijn geweest om zijn schrijf motoriek te oefenen. L. zit inmiddels in groep 5 en zijn handschrift is TOP. Daarom wil ik je bedanken voor het aanleren dmv de visje tekenen. Ik wilde dit al steeds doen maar kwam er niet echt van.

De moeder van L. 6 jaar destijds, schreef over de ergotherapie behandeling