Individuele lessen

Yoga is meer dan een fitness achtige houding aannemen. Een asana, misschien beter bekend als yogapose, kun je dingen over jezelf leren. Ademhaling en beweging worden verbonden. De houdingen hebben effect op je lichaam, emoties, zenuwstelsel, organen… en nog zo veel meer. Door mijn achtergrond als ergotherapeut heb ik een gevoel voor wat er lichamelijk nodig is. Vanuit mijn achtergrond uit de integratieve therapie, kijk ik naar wat er mentaal nodig is. Hierdoor krijg je aanwijzingen en correcties die passen bij jou. Ik werk daarbij vanuit verschillende aspecten van yoga en meditatie.

Yoga
  • Er kan gewerkt worden vanuit asana’s, de lichaamshoudingen waarvan veel mensen aannemen dat dat yoga is. Ik combineer kennis van hatha yoga met pralaya yoga.
  • Wellicht past het bij jou om pranayama te doen, technieken om de adem te reguleren en de ademhaling te beheersen. Dit is ook een vorm van yoga.
  • Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Het is een techniek die gebruikt wordt om bewust te ontspannen. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.
  • In mijn praktijk heb ik de mogelijkheid om aerial yoga te doen. Dit is een vorm van yoga waarbij je de asana’s in een aerial doek aanneemt. Het doek hangt aan de bevestiging van mijn schommelsysteem. Het doek draagt je, waardoor de houdingen makkelijker worden. Omgekeerde houdingen zijn zo voor iedereen bereikbaar.
  • Mudra’s zijn posities van de hand, die tijdens meditatie aangenomen kunnen worden.
  • Zingen is niet zo mijn ding, maar mocht je geïnteresseerd zijn in mantra’s en het effect daarvan, dan kan ik je er wel iets over vertellen.
Meditatie

Meditatie kan een positief effect hebben op je leven. Toch raad ik niet iedereen aan om te gaan mediteren. We kunnen samen bekijken of het bij je past. Ik heb opleiding gevolgd in het toepassen mindfulness oefeningen. Daarbij richt je je aandacht helemaal op 1 ding, zonder te oordelen. Ook met andere meditatievormen ben ik bekend,  bijvoorbeeld Trataka. Dit is een meditatievorm waarbij je naar 1 punt kijkt. Bijvoorbeeld in een een yantra. Een yantra is een plaatje me geometrische figuren. Visualisaties worden zowel in de integratieve therapie, als bij meditatie gebruikt. Zowel de yoga als meditatie liggen in het verlengde van de therapieën waarin ik opgeleid ben. Daar waar ik denk dat het mogelijk is intergreer ik alle vormen wanneer ik met je werk.